Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίηση Λοβέρδου για στόχους του Υπ. Υγείας

Ικανοποιημένος με την πορεία υλοποίησης του έργου του, εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας. Aνέφερε ότι έχουν επιτευχθεί πλήρως οι τρεις στόχοι που είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του έτουw.

Ικανοποίηση Λοβέρδου για στόχους του Υπ. Υγείας
Ικανοποιημένος με την πορεία υλοποίησης του έργου του, εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, όπως μεταδίδει το iatronet.

Μιλώντας στην ετήσια σύσκεψη διοικητών των νοσοκομείων για το μνημόνιο, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος, καθώς έχουν επιτευχθεί πλήρως οι τρεις στόχοι που είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους:

- Τη σωστή αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

- Την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι έπρεπε να έχουν γίνει αυτοτελείς νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά δεν υπήρχε επαρκής χρόνος γι΄αυτό.

- Την πρόσληψη 3.900 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για το ΕΣΥ.

Υστερήσεις

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκαν τα προβλήματα οργάνωσης που απασχολούν τα νοσοκομεία.

Μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως το ΚΑΤ και το ‘Λαϊκό’ δεν έχουν υποβάλει πλήρη οικονομικά στοιχεία στο ESY.net. ‘Όσοι δεν έχουν φέρει στοιχεία, θα έχουν θέμα’, σχολίασε ο υπουργός.

Οι τεχνοκράτες του υπουργείου Υγείας υπογράμμισαν ότι 105 από τα 131 νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν υποβάλει ισολογισμούς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία θετικά εξέλιξη.

Δεν έχουν υποβάλει τα νοσοκομεία: ‘Αγλαΐα Κυριακού’, ‘Παμμακάριστος’, ‘Αγία Βαρβάρα’, Νάξου, Κω, ‘Ασκληπιείο’ Βούλας, Νάουσας, ‘Παπανικολάου’, ΑΧΕΠΑ, ‘Θεαγένειο’, Κιλκίς, Κρεστένων, Κορίνθου, Κυπαρισσίας και Μολάων.

Κίνηση

Αναλύοντας τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, οι σύμβουλοι του υπουργείου Υγείας τόνισαν ότι το 2009 υπήρξε αύξηση κατά 24% στους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σε σύγκριση με το 2009.

Καταγράφηκε, παράλληλα, μείωση κατά 5% των δαπανών και συνδυάζοντας αυτά τα δύο στοιχεία, επεσήμαναν ότι τον περασμένο χρόνο υπήρξε μείωση κατά 23% ανά ασθενή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v