Α. Σαμαράς: Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση

Ο πρώτος που υιοθέτησε το "δεν πληρώνω" είναι η ίδια η κυβέρνηση, τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι πυροδοτεί με την αναλγησία της και με την ανευθυνότητά της αυτές τις συμπεριφορές.

Α. Σαμαράς: Εικόνα διάλυσης στην κυβέρνηση
Ο πρώτος που υιοθέτησε το "δεν πληρώνω" είναι η ίδια η κυβέρνηση, τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι πυροδοτεί με την αναλγησία της και με την ανευθυνότητά της αυτές τις συμπεριφορές.

"Η κυβέρνηση είναι ο πρώτος μπαταξής", σημείωσε, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση χρωστάει επιστροφές σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κατασκευαστικές και εξαγωγικές, αλλά και σε αγρότες.

"Κι όχι μόνο 'δεν πληρώνει', αλλά και ζητά από αυτούς στους οποίους η ίδια χρωστάει να πληρώσουν εκείνοι τις δικές τους οφειλές στο κράτος χωρίς συμψηφισμό...", συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. επιμένει στον συμψηφισμό οφειλών "που δεν θα κόστιζε τίποτε και θα ήταν ανακούφιση για πολλούς κλάδους της οικονομίας".

Ο κ. Σαμαράς καυτηρίασε την έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"! Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τη φράση αυτή χρησιμοποίησε και κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σημείωσε, το θέμα που προέκυψε για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. "Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα βγάλει νόμο που θα απαγορεύει εκείνο το οποίο ο ίδιος είχε ρητά και επανειλημμένως δεσμευτεί να κάνει. Όμως, αν κάποιος υπουργός ή υφυπουργός του βγάλει εγκύκλιο που λέει τα αντίθετα; Ας σοβαρευτούμε", επισήμανε. 

Παράλληλα, επανέλαβε τη στάση της Ν.Δ., που αποκλείει την πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, προσθέτοντας ότι το κράτος μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία στη γη και στα ακίνητά του νομοθετώντας, καθώς μπορεί να ορίσει χρήσεις και συντελεστές εκμετάλλευσης και ξεχασμένες εκτάσεις, να τις μετατρέψει σε "φιλέτα".

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. προτείνει επενδυτική αξιοποίηση των ακινήτων μέσω ΣΔΙΤ, ενοικίασης, μακροχρόνιων μισθώσεων και leasing.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη σχεδίου και στο μέτωπο του τουρισμού. "Αυτήν τη στιγμή, με την κρίση στη νότια Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι όλη την κρουαζιέρα της μείζονος περιοχής. Ποιος κάνει κάτι για να προσελκύσει εταιρίες; Τα υπουργεία, που δεν έχουν λύσει ακόμα το πού θα υπάγεται το Λιμενικό; Η κυβέρνηση, που άφησε το 'καμποτάζ' δήθεν λυμένο, ενώ αυτό που έπρεπε να έχει κάνει το έκανε λειψά και στραβά;", τόνισε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v