Οικολόγοι: "Δεν έχουμε οφειλές στις Τράπεζες"

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τις αναφορές ότι χρωστούν οποιοδήποτε ποσό σε τράπεζα. Οπως επισημαίνεται το δάνειο των 800.000 ευρώ από την Εθνική, έχει ήδη εξοφληθεί από τις 27 Ιουλίου 2010.

Οικολόγοι: Δεν έχουμε οφειλές στις Τράπεζες
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τις αναφορές ότι χρωστούν οποιοδήποτε ποσό σε τράπεζα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το δάνειο των 800.000 ευρώ από την Εθνική, που αποτελούσε τη μοναδική οφειλή αυτού του είδους, έχει ήδη εξοφληθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ από τις 27 Ιουλίου 2010, αμέσως μόλις έλαβαν την πρώτη κρατική επιχορήγηση. Το χρέος σήμερα είναι μηδενικό.

Το μοναδικό τραπεζικό δάνειο είχε συναφθεί το Σεπτέμβριο του 2009, καθώς τη χρονιά εκείνη είχαννα αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις δύο κεντρικών εκλογικών αναμετρήσεων χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Πολιτική του κόμματος είναι να μη δανειζόνται παρά μόνο στις περιπτώσεις που καθυστερεί η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, και να εξοφλούν τυχόν δάνεια αμέσως μόλις τη λάβουν.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ξεχνούν, όπως επισημαίνουν,  ούτε στιγμή ότι η κρατική χρηματοδότηση αποτελεί δημόσιο χρήμα που, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης, συνοδεύεται από την ευθύνη να αξιοποιείται προς όφελος όχι μόνο των κομμάτων, αλλά και της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v