Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία & Αυστρία κατά της χαλάρωσης των πακέτων

Διευρύνεται το μέτωπο κατά της χαλάρωσης των όρων στα πακέτα στήριξης, καθώς η Αυστρία και η Ολλανδία δηλώνουν ότι απορρίπτουν αλλαγή των υφιστάμενων συμφωνιών και μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Ολλανδία & Αυστρία κατά της χαλάρωσης των πακέτων
Η Ολλανδία και η Αυστρία δηλώνουν ανοιχτά ότι αντιτίθενται στη χαλάρωση των όρων των συμφωνιών στήριξης για την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο καγκελάριος της Αυστρίας κ. Werner Faymann δήλωσε πως η Βιέννη "τάσσεται κατά της αλλαγής των υφιστάμενων συμφωνιών". Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Josef Proell, συμπλήρωσε: "Δεν βλέπω πιέσεις από άλλα μέλη της Ε.Ε. για να αλλάξουν οι όροι των συμφωνιών".

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κ. Jan Kees de Jager, απέρριψε την πρόταση για σημαντική μείωση του επιτοκίου στις συμφωνίες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, όπως έχει πράξει στο παρελθόν και η Φινλανδία. "Εάν στόχος είναι να επηρεαστεί σημαντικά η δανειακή θέση μιας χώρας για τα επόμενα χρόνια, τότε απαιτείται ουσιαστική μείωση του επιτοκίου, η οποία όμως αφαιρεί το κίνητρο μη χρήσης του έκτακτου ταμείου για τις χώρες της ευρωζώνης", δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v