Δασκαλόπουλος:΄Ή θα αλλάξουμε ή θα χρεοκοπήσουμε

"Ή θα αλλάξουμε ή θα χρεοκοπήσουμε". Αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος από το βήμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΕΒ, με θέμα "Επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια: Ανοίγοντας δρόμους για την ανάπτυξη".

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δασκαλόπουλος:΄Ή θα αλλάξουμε ή θα χρεοκοπήσουμε
"Ή θα αλλάξουμε ή θα χρεοκοπήσουμε". Αυτό επανέλαβε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος από το βήμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΕΒ, με θέμα "Επιχειρηματικότητα χωρίς εμπόδια: Ανοίγοντας δρόμους για την σνάπτυξη".

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξαπέλυσε τα βέλη του στο "ανάλγητο κράτος, στην κρατικοδίαιτη οικονομία και σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται", ενώ ζήτησε μικρότερο κράτος.

Το πάρτι, όπως είπε, τελείωσε και ήρθε η ώρα του λογαριασμού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που μπορεί να δώσει εργασία.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η κρατικοδίαιτη οικονομία εξάντλησε τα όριά της και έφερε τον τόπο στα όρια της χρεοκοπίας, ενώ τόνισε ότι πρέπει η δημόσια διοίκηση να απαλλαγεί από το κομματικό κράτος και μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα.

Από τα βέλη του προέδρου του ΣΕΒ δεν γλίτωσε ούτε και η "φούσκα της επιδοματικής καταναλωτικής ανάπτυξης", η οποία όπως είπε έχει σκάσει.

Επίσης, αναφέρθηκε σε κάποιους που υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται και όπως είπε δεν έχουν καταλάβει τίποτε, σημειώνοντας ότι "ή θα αλλάξουμε ή θα χρεοκοπήσουμε".

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε τέλος ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με επιδοτήσεις, με επιχορηγήσεις και νόμους, αλλά με μικρότερο κράτος, που απελευθερώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί μόνο έτσι, όπως είπε, θα δούμε προκοπή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, στο περιθώριο της εκδήλωσης δήλωσε επίσης ότι: «ανεξάρτητα από το τί περισσότερο μπορεί ή πρέπει να κάνει για μας η Ευρώπη, με ή χωρίς το μνημόνιο, με ή χωρίς τους κοινοτικούς μηχανισμούς στήριξης, η σωτηρία μας, η έξοδος από το οικονομικό αδιέξοδο, εξαρτάται από τα δικά μας μυαλά, βρίσκεται στα δικά μας χέρια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v