Συνέδριο του Economist στη Κύπρο στις 17/3

Tην εξέλιξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης αλλά και τις προοπτικές ευημερίας για την Κύπρο πραγματεύεται το συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2011.

Συνέδριο του Economist στη Κύπρο στις 17/3
Tην εξέλιξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης αλλά και τις προοπτικές ευημερίας για την Κύπρο πραγματεύεται το συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2011 στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Εν μέσω αλλεπάλληλων εξελίξεων στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή, τίθενται επί τάπητος οι δυνατότητες για την οικονομική ανάκαμψη και τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, με έμφαση στη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος.

Επιπλέον, η ατζέντα περιλαμβάνει την πορεία των ευρω-ατλαντικών δεσμών σε συνάρτηση και με την οικονομική κρίση, τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, όπως και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι τομείς της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας συμπληρώνουν τις θεματικές του διεθνούς συνεδρίου στη Λευκωσία.

Ανάμεσα σε άλλους, ομιλίες θα παραθέσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, Υπουργοί της Κυπριακής Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχος Σακελλάρης, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ Alexander Downer, ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου Nassif Hitti, o μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε. Vladimir Chizhov, o Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του Ρωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Sergey Vasiliev καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Frank Urbancic.

Στο πλαίσιο των εργασιών, ο αναλυτής του Economist Intelligence Unit Laza Kekic θα παραθέσει ανάλυση, επιχειρώντας πρόβλεψη για την επόμενη 10ετία αναφορικά με θέματα οικονομικά και πολιτικά εστιάζοντας και στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v