Citi: Αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα, Ιρλανδία

Η κρίση χρέους της Ευρώπης δεν θα επιλυθεί μέχρις ότου υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους διαφόρων χωρών όπως Ελλάδας και Ιρλανδίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup, κ. Willem Buiter.

Citi: Αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα, Ιρλανδία
Η κρίση χρέους της Ευρώπης δεν θα επιλυθεί μέχρις ότου υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους διαφόρων χωρών και βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζών τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup, κ. Willem Buiter.

"Το πρόβλημα δεν θα φύγει μέχρις ότου η Ευρώπη αναδιαρθρώσει τα χρέη ορισμένων κρατών και διευθετήσει το θέμα των τραπεζών", δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας πως αυτό μάλλον σημαίνει αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, όχι όμως και για την Ισπανία. "Όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι απλώς για να μεταθέσουν το πρόβλημα", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Buiter, οι ηγέτες της Ε.Ε. που αρνούνται να χαλαρώσουν τους όρους του πακέτου στήριξης προς την Ιρλανδία ρισκάρουν να αναγκάσουν τη χώρα να αναδιαρθρώσει το χρέος της ετεροβαρώς. Αν και το μπλοκ συμφώνησε να μειώσει το επιτόκιο για την Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία άφησαν να εννοηθεί ότι η Ιρλανδία θα πρέπει να αυξήσει την εταιρική φορολογία προτού της προσφέρουν επιπλέον βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v