Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Feld: Αναπόφευκτη η ελληνική αναδιάρθρωση

Η Ελλάδα κέρδισε κάποιο χρόνο, αλλά δεν θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς να προχωρήσει σε πιο βαθιά αναδιάρθρωση χρεών, υποστηρίζει ο Lars Feld, οικονομικός σύμβουλος της Merkel, ζητώντας και αύξηση επιτοκίων έως 75 μβ το 2011

Feld: Αναπόφευκτη η ελληνική αναδιάρθρωση
Η Ελλάδα κέρδισε κάποιο χρόνο, αλλά δεν θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς να προχωρήσει σε πιο βαθιά αναδιάρθρωση χρεών. Αυτό υποστηρίζει ένας από τους οικονομικούς συμβούλους της Angela Merkel, ο οποίος μάλιστα καλεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 50 με 75 μονάδες το 2011.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Lars Feld επισημαίνει η συμφωνία που επετεύχθη κατά την σύνοδο κορυφής την προηγούμενη εβδομάδα "δίνει κάποιο χρόνο" στην Ελλάδα αλλά επισημαίνει πως η χώρα "δεν θα καταφέρει να βγει από την κρίση χωρίς πιο βαθιά αναδιάρθρωση χρεών".

Δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» για τον πληθωρισμό στην Γερμανία, ο οποόις ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο στο 2,1%, ξεπερνώντας τον στόχο του 2%.

«Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα εάν τα επιτόκια ενισχυθούν κατά την διάρκεια του έτους κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης» δήλωσε ο κ. Feld εντείνοντας τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v