Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας

Με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα, κ. Hiroshi Toda, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας
Με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα, κ. Hiroshi Toda, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη η Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τόσο η υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Νίκος Σηφουνάκης, εξέφρασαν στον Ιάπωνα πρέσβη την οδύνη αλλά και τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τα θύματα και τις καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα.

Ο κ. Σηφουνάκης μάλιστα επισήμανε πως και η Ελλάδα έχει ζήσει τραγικές στιγμές και έχει θρηνήσει θύματα από σεισμούς, όπως παλαιότερα αυτών της Σαντορίνης, της Κεφαλλονιάς και πιο πρόσφατα τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Αττική.

Ο Ιάπωνας πρέσβης σημείωσε πως "εκτιμάμε αληθινά τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού" και ζήτησε μέσω της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ να διαβιβαστεί το μήνυμα αυτό στους Έλληνες πολίτες. Επίσης, ο πρέσβης της Ιαπωνίας ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανεύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων αγνοουμένων αλλά και για τα σχέδια ανασυγκρότησης της χώρας. Παράλληλα, επισήμανε πως επανεξετάζονται οι προδιαγραφές ασφαλείας όλων των πυρηνικών εργοστασίων που λειτουργούν στην Ιαπωνία.

Από την πλευρά της, η υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ενημέρωσε τον πρέσβη για τις εργασίες και τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου του συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας και την πρότασή της τα τεστ αντοχής των πυρηνικών αντιδραστήρων να αφορούν σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών κρατών.

Από την πλευρά του, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε στον Ιάπωνα πρέσβη την απόφαση της Ελλάδας να μην επιτρέψει τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα από πυρηνικά γειτονικών κρατών (π.χ. της Βουλγαρίας, τα υπό κατασκευή στην Τουρκία κ.ά.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v