Στο φως οι συμμορίες της νύχτας

"Σκούπα" στον χώρο της νύχτας επιχειρούν αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με την υπόθεση των συμμοριών που εμφανίζονται να δρουν στο λεκανοπέδιο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, όπως μεταδίδει η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ".

Στο φως οι συμμορίες της νύχτας
"Σκούπα" στον χώρο της νύχτας επιχειρούν αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με την υπόθεση των συμμοριών που εμφανίζονται να δρουν στο λεκανοπέδιο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, όπως μεταδίδει το "Έθνος" (ethnos.gr).

Μέχρι τώρα 217 πρόσωπα φέρονται ως εμπλεκόμενα, πολλά από τα οποία θεωρούνται "πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας", που δεν μετείχαν ως μέλη των συμμοριών, αλλά φέρονται ότι ζητούσαν τις υπηρεσίες τους, προφανώς με το αζημίωτο.

Ανάμεσά τους πασίγνωστη λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία φέρεται ότι απευθύνθηκε στη μία από τις τέσσερις εμπλεκόμενες συμμορίες για να εισπράξει χρήματα.

Ακόμα, φέρεται να εμπλέκεται υψηλόβαθμος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έχει σχέση με τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού εμφανίζεται ως παράγοντας ομάδας, καθώς και έξι εν ενεργεία αστυνομικοί, υπάλληλος της Βουλής, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.

Παράλληλα, στη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εμφανίζονται "βαριά" ονόματα κατηγορουμένων σε μεγάλες υποθέσεις που βρίσκονται ήδη στις φυλακές, στους οποίους χρεώνεται η αρχηγία των ομάδων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει συλλήψεις ατόμων με βάση εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από ανακριτές του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη δικογραφία, η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, με αφορμή τρεις επώνυμες επιστολές που έφτασαν στις αστυνομικές αρχές και αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία των αποστολέων ήταν "μαϊμού". Ωστόσο, σε αυτές τις επιστολές υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές σε "κύκλωμα" προστασίας σε καφετέριες και νυχτερινά κέντρα, το οποίο φέρεται ότι ενεργούσε για λογαριασμό τριών κρατουμένων σε φυλακές της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v