Επίσημη επίσκεψη Ισραηλινής Αντιπροσωπείας

Στο πλαίσιο των επαφών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της διαχείρισης των υδατικών πόρων πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη των κ. Mo Provisor, Διευθυντή Σχεδιασμού στην Κυβερνητική Υπηρεσία Υδάτων του Ισραήλ.

Επίσημη επίσκεψη Ισραηλινής Αντιπροσωπείας
Στο πλαίσιο των επαφών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της διαχείρισης των υδατικών πόρων πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη των κ. Mo Provisor, Διευθυντή Σχεδιασμού στην Κυβερνητική Υπηρεσία Υδάτων και Αποχετεύσεων (Israeli Water Authority) του Υπουργείου Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ και του κ. Elazar Cohen, Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το διάστημα 4 έως 7 Απριλίου 2011.

Σε συνάντηση που έχει προγραμματισθεί μεταξύ της Ισραηλινής Αντιπροσωπείας και του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, καθ. κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των υδατικών πόρων, τον εντοπισμό και τις τεχνολογίες αποκατάστασης διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης, τις τεχνολογίες αφαλάτωσης, τα μέτρα και τις πολιτικές εξοικονόμησης νερού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 9:30 – 14:00 στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ (οδός Μεσογείων 119 Αθήνα) με θέμα «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ». Βασικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Mo Provisor και ο κ. Elazar Cohen, οι οποίοι θα αναφερθούν σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των υδατικών πόρων καθώς και στις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συναρμόδιων υπουργείων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ καθώς και των αρμόδιων περιβαλλοντικών διευθύνσεων του ΥΠΕΚΑ, Πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων που σχετίζονται με το χώρο της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Ισραηλινή Αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Μονάδα Αφαλάτωσης στη Μύκονο καθώς και τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στον Ασπρόπυργο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v