Στρος-Καν:Η αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στηρίζει τη θέληση της Ελλάδας να αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Στρος-Καν:Η αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στηρίζει τη θέληση της Ελλάδας να αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, σε ομιλία του χθες το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Στρος-Καν απέρριψε παράλληλα το δημοσίευμα που βγήκε το σαββατοκύριακο σε γερμανικό περιοδικό, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ πιέζει σιωπηρά για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

"Στηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στη θέση της ότι δεν θέλει αναδιάρθρωση του χρέους", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως η πρόκληση για την Ελλάδα είναι να κάνει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική και πως η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα έλυνε το πρόβλημα αυτό.

"Για να αποκατασταθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και αυτό είναι που προσπαθούμε να λύσουμε", τόνισε ο κ. Στρος-Καν.

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσαν να βοηθήσουν νωρίτερα.

"Ωστόσο, λόγω προβλημάτων διακυβέρνησης και πολιτικών προβλημάτων εντός της Ε.Ε., αυτό πήρε περισσότερο χρόνο απ' όσο χρειαζόταν και, βεβαίως, όσο πιο αργά κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις τόσο το χειρότερο", δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v