Την ενοχή των Κεντέρη, Θάνου ζητά ο εισαγγελέας

Την ενοχή των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου καθώς και του Χρήστου Τζέκου αναφορικά με το αμφισβητούμενο τροχαίο ατύχημα τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εισηγήθηκε ο εισαγγελέας.

Την ενοχή των Κεντέρη, Θάνου ζητά ο εισαγγελέας
Την ενοχή των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου καθώς και του πρώην προπονητή τους Χρήστου Τζέκου αναφορικά με το αμφισβητούμενο τροχαίο ατύχημα τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του επέρριψε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν στον κατηγορούμενο προπονητή Χρήστο Τζέκο και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

"Το ατύχημα ήταν προμελετημένο και υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία ήταν ο Χρήστος Τζέκος", είπε ο εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι ο προπονητής "ήταν ως πατέρας στους αθλητές και είχε κυριαρχικό ρόλο στις αποφάσεις τους".

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε την ενοχή των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, ζητώντας ωστόσο να τους δοθεί το ελαφρυντικό της ψυχικής εξάρτησης από τον προπονητή τους.

Ως προς το τροχαίο ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε πως "ουδέποτε έλαβε χώρα τέτοιο συμβάν, καθώς η Τροχαία δεν βρήκε κανένα ίχνος, ούτε θραύσματα, ούτε ξύσεις στο οδόστρωμα".

Εν συνεχεία, ο ίδιος επισήμανε ότι από κανένα εύρημα δεν προκύπτει ο τραυματισμός των δύο ολυμπιονικών και ως εκ τούτου ζήτησε την ενοχή για παράβαση καθήκοντος των 7 γιατρών του ΚΑΤ.

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων καθώς "οδηγήθηκαν στις ενέργειές τους επειδή είχαν απέναντί τους δύο θρύλους του αθλητισμού".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v