Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΥΠΟΙΚ-τρόικας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας. Όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «δεν προέκυψε κάποιο μείζων ζήτημα»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΥΠΟΙΚ-τρόικας
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας (κ. Π. Τόμσεν από το ΔΝΤ, κ. Γ. Κρέγκερ από την Κομισιόν και κ. Κ. Μαζούχ από την ΕΚΤ), τα οποία αποχωρούν και θα επιστρέψουν το Μάιο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν και οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας για τον καθορισμό των μέτρων ύψους 22 – 23 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 – 2015, αφού θα συνεχιστούν αύριο και τις επόμενες εβδομάδες σε τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αύριο και εάν χρειαστεί και μεθαύριο θα υπάρξουν επαφές σε τεχνικό επίπεδο για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο Στρατηγικής (ΜΔΠ) 2012 – 2015.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι τις επόμενες εβδομάδες, έως ότου το ΜΔΠΣ παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο (μέχρι τις 15 Απριλίου) και κατατεθεί στην Βουλή, θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο όπως συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΜΔΠΣ.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «δεν προέκυψε κάποιο μείζων ζήτημα» και γενικότερα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οικονομικό επιτελείο.

Πέραν του ΜΔΠΣ, που περιλαμβάνει και το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις με στόχο την έλευση 15 δις. ευρώ έως το 2013 και 50 δισ. ευρώ έως το 2015, δεν συζητήθηκε κάποιο άλλο ζήτημα, διευκρινίζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν συζητήθηκαν τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για να καλυφθούν οι αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v