Εργο εθνικής σημασίας η "Υπηρεσία Μιας Στάσης"

Εργο εθνικής σημασίας που αξιοποιεί την επιχειρηματικότητα χαρακτήρισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Υπηρεσία Μιας Στάσης που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΓΕΜΗ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Εργο εθνικής σημασίας η Υπηρεσία Μιας Στάσης
Εργο εθνικής σημασίας που αξιοποιεί την επιχειρηματικότητα και καταρρίπτει τον μύθο ότι οι Έλληνες δεν μπορούμε να πετύχουμε πράγματα χαρακτήρισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Υπηρεσία Μιας Στάσης που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΓΕΜΗ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών όπου παρουσιάσθηκε το ηλεκτονικό σύστημα της Υπηρεσίας Μιας Στάσης δήλωσε ότι με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία σπάει το πελατειακό και το γραφειοκρατικό σύστημα και κάνει τη χώρα ελκυστική σε επενδύσεις σημειώνοντας ότι όλοι θέλουμε την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί ισχυρά Επιμελητήρια που αναλαμβάνουν μέρος της ευθύνης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ Μιχάλης Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι ο μεγάλος στόχος του υπουργείου είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν μέσω της υπηρεσία μιας στάσης. Σημείωσε επίσης ότι σύντομα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για αδειοδότηση επιχειρήσεων μη οχλουσών μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Σημείωνεται ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ΥΜΣ έχουν ιδρυθεί 7 ΟΕ και 1 ΕΠΕ και μέσω χρόνο ίδρυσης 1 ημέρα και 9 ώρες ενώ ο μικρότερος χρόνος ίδρυσης ήταν οι 4 ώρες στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Σε ότι αφορά το κόστος για τη σύσταση μιας επιχείρησης εκτιμάται μειώνεται από 50,7%-61,7% ανάλογα με τη μορφή της επιχείρησης. Επίσης η χώρα στον πίνακα κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας στον πίνακα starting business από την 149 θέση που είναι σήμερα θα ανέβει στην 31η.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v