Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχονται νέες παρατάσεις για φορολογικές δηλώσεις

Νέες παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΟΚ, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στη λειτουργία του taxisnet η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Ερχονται νέες παρατάσεις για φορολογικές δηλώσεις
Νέες παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες το υπουργείο Οικονομικών, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στη λειτουργία του taxisnet η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του συστήματος για αρκετές ώρες και να ταλαιπωρηθούν για ακόμη μια φορά χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς σήμερα λήγει κανονικά η προθεσμία για την υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Το taxisnet το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλές εφαρμογές του υπολειτουργούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ πλησιάζουν οι ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων ακόμη δεν έχουν σταλεί τα σχετικά έντυπα.

Οι δυσλειτουργίες στην «καρδιά» του υπουργείου Οικονομικών έχουν οδηγήσει ακόμη και στην αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων φόρων όπως οι φόροι ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v