Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαφανίστηκαν πειστήρια για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

"Φτερά" έκαναν την Τρίτη πειστήρια της έρευνας του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σχετικά με τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".

Εξαφανίστηκαν πειστήρια για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
"Φτερά" έκαναν την Τρίτη πειστήρια της έρευνας του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σχετικά με τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής". 

Το συμβάν έλαβε χώρα στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου είχαν μεταβεί συνεργάτιδες του γενικού επιθεωρητή για τις ανάγκες της έρευνας. 

Εκεί υπάλληλοι της ΔΕΗ τους παρέδιδαν τιμολόγια που αφορούσαν σε πληρωμές της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, τα οποία μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να φωτοτυπηθούν. 

Ωστόσο, όταν θέλησαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει και να αποχωρήσουν από τα γραφεία της ΔΕΗ, αντιλήφθηκαν ότι είχαν εξαφανιστεί τόσο τα φωτοαντίγραφα όσο και προσωπικά τους έγγραφα. 

Κατόπιν τούτου, οι συνεργάτιδες του κ. Ρακιντζή μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας όπου και υπέβαλαν μήνυση κατ' αγνώστων. 

Σημειώνεται ότι η έρευνα του κ. Ρακιντζή έχει να κάνει με τη νομιμότητα των πληρωμών της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, την περίοδο 1999 - 2010. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, δεν αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την έρευνα, καθώς είναι εύκολο να βρεθούν τα πρωτότυπα έγγραφα. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Ρακιντζής σκόπευε να παραδόσει την έκθεση στις αρχές του μήνα, αλλά, εν όψει της συγκέντρωσης νέων στοιχείων, η παράδοση της έκθεσης μετατέθηκε για πριν από το Πάσχα.    

Ξεκινά έρευνα η ΔΕΗ

Εσωτερική έρευνα ξεκίνησε η ΔΕΗ σε σχέση με τις καταγγελίες των συνεργατών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την απώλεια των εγγράφων. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:     

ΔΕΗ Α.Ε. αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα καταγγελία συνεργατών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για απώλεια εγγράφων σχετιζομένων με έλεγχο που διενεργούν αναφορικά με την κάλυψη δαπανών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για το θέμα αυτό η ΔΕΗ Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, με τη συγκρότηση Επιτροπής, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε Γενικός Διευθυντής.

Είναι αυτονόητο ότι στο βαθμό που, μεταξύ των απωλεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης".


Τι απαντά η ΓΕΝΟΠ

  
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και αφού εμμένει στις θέσεις της για μια σειρά ζητήματα της αγοράς του ηλεκτρισμού, με τις γνωστές ρητορικές της διατυπώσεις, θεωρεί το θέμα ως προβοκάτσια εις βάρος της.

Παράλληλα, αναφέρει τα εξής: "Εάν η κυρία που καταγγέλλει ότι έχασε χαρτιά που βοηθούν στην έρευνα του κυρίου Ρακιντζή δεν μπορεί να τα ξαναβρεί (που είναι σίγουρο ότι μπορεί γιατί όπως διαβάσαμε, ότι πήρε από τη ΔΕΗ ήταν φωτοτυπίες) την προσκαλούμε και αυτή και τον κύριο Ρακιντζή πολύ ευχαρίστως να έρθουν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τους τα δώσουμε εμείς".

Ακόμη, ενημερώνει ότι "εντός ολίγων λεπτών πολυμελής αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το νομικό της σύμβουλο θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και τον κύριο Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v