Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους συμβασιούχους

Απόφαση-σταθμό η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων εξέδωσε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου που με πλειοψηφία 26-20 έκανε δεκτή προσφυγή καθαριστριών του ΟΠΑΠ που ζητούσαν μονιμοποίηση.

Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους συμβασιούχους
Απόφαση-σταθμό, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων, εξέδωσε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που με πλειοψηφία 26 - 20 έκανε δεκτή προσφυγή καθαριστριών του ΟΠΑΠ, οι οποίες ζητούσαν τη μονιμοποίησή τους, υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού.

Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, και την εισήγηση του κ. Δουλεγράκη, η ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή την προσφυγή, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για διεκδίκηση της μονιμοποίησης από συμβασιούχους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προϋπόθεση, βέβαια, για τις διεκδικήσεις είναι να κριθεί από τα δικαστήρια ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και να έχουν προσληφθεί πριν από το 2001, οπότε και έγινε η αναθεώρηση του Συντάγματος, με την οποία απαγορεύτηκε η μετατροπή της σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι ξέσπασαν σε συνθήματα και τραγούδια έξω από τον Αρειο Πάγο, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΣΕΕ: Ιστορική ανατρόπή για τους συμβασιούχους στον Άρειο Πάγο

Ο μακροχρόνιος και επίμονος συνδικαλιστικός και δικαστικός αγώνας της ΓΣΕΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη δικαίωση των συμβασιούχων, επικυρώθηκε με τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΕ. 

Αναλυτικότερα η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι "με μια ιστορική απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, προχώρησε σε ανατροπή της μεθοδευμένης ανατροπής του κ. Σανιδά και αποκατάστησε το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δικαιώνοντας τους συμβασιούχους και αφήνοντας στον μικρόκοσμο τους όλους αυτούς που τους χρησιμοποιούσαν ως πολιτικούς ομήρους.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μάχες και αγώνες με κάθε μέσο και τρόπο για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων του κόσμου της εργασίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου και να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v