Συνεργασία του ΕΒΕΘ με το Μ.Ι.Τ.

Τη συνεργασία του ΕΒΕΘ με το Αμερικανικό Πολυτεχνείο M.I.T. ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος.

Συνεργασία του ΕΒΕΘ με το Μ.Ι.Τ.
Τη συνεργασία του ΕΒΕΘ με το Αμερικανικό Πολυτεχνείο M.I.T. ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος.

Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΘ έγινε δεκτό να συμμετέχει ως μέλος στο Consortium του Senseable City Lab του M.I.T. το οποίο ασχολείται με καινοτόμες εφευρέσεις και προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Μπακατσέλος, αρκετές πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Κοπεγχάγη, η Ρώμη, η Βοστώνη η Νέα Υόρκη κ.α. έχουν ωφεληθεί από τη συνεργασία με το εργαστήριο αυτό του ΜΙΤ.

Λόγω της συμμετοχής του στο συγκεκριμένο κονσόρτιουμ το ΕΒΕΘ μπορεί να προτείνει θεματολογία επάνω στην οποία ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών του MIT θα αναλάβουν να εκπονήσουν μελέτες. «Το ΕΒΕΘ συμβάλλει συστηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις και με τεκμηριωμένες προτάσεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακατσέλος υπογραμμίζοντας ότι την προσπάθεια αυτή καλωσόρισαν τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλλιος Αγγελούδης.

Ήδη η πρώτη ομάδα φοιτητών επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη 3- 8 Μαρτίου 2011, προκειμένου να ασχοληθεί με την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου και χώρων του λιμανιού της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η 10μελής ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών με επικεφαλής τον καθηγητή αστικού σχεδιασμού κ. Dennis Frenchman, έφθασε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011. Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε σειρά συναντήσεων με αρχιτέκτονες της πόλης (κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων του MIT και του Harvard) προκειμένου να εξερευνήσουν μαζί τους την πόλη (άνω πόλη, ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη, ιστορικό κέντρο, μνημεία, μουσεία κ.λπ.,).

Η τελική μελέτη, είπε ο κ. Μπακατσέλος, θα παρουσιαστεί στο MIT την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου 2011 και στη συνέχεια προγραμματίζεται η παρουσίαση των ευρημάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v