Στρος Καν: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, αν και η αναπροσαρμογή θα είναι επίπονη", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος Καν. "Οι πλουσιότεροι πολίτες δεν πληρώνουν ακόμη τους φόρους που τους αναλογούν".

Στρος Καν: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
"Νομίζω ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, αν και η αναπροσαρμογή θα είναι επίπονη", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος Καν, στην ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, ο κ. Στρος Καν υπογράμμισε ότι "οι πλουσιότεροι πολίτες στην Ελλάδα δεν πληρώνουν ακόμη τους φόρους που τους αναλογούν".

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι "ακόμη περιμένει από την Ε.Ε. να υλοποιήσει ένα περιεκτικό σχέδιο για την κρίση χρέους.

Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εμφανίζεται ισχυρότερη, αν και όχι στα επίπεδα που θα επιθυμούσαμε, υπογράμμισε.


Δεν βλέπει αναδιάρθρωση ο κ. J. Lipsky  

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας απέκλεισε ο κ. J. Lipsky, αντιπρόεδρος του Ταμείου. "Το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα δεν περιλαμβάνει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θεωρούμε πως θα πετύχει". 

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ενδέχεται να χρειαστούν εν καιρώ κάποιες "μετατροπές" στο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας

Ο κ. Lipsky αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "διαστρεβλώνουν κάπως την αληθινή εικόνα".
 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v