Ασπίς Πρόνοια: Διευκρινίσεις από τον επόπτη

Σε είσπραξη των απαιτήσεων των εταιριών από τους παραγωγικούς συνεργάτες μετά την διακρίβωση των οφειλών τους, θα προχωρήσει ο Επόπτης Εκκαθάρισης της Ασπίς Πρόνοια. Αν δεν επιλύονται οι διαφορές θα προχωρά δικαστικώς.

Ασπίς Πρόνοια: Διευκρινίσεις από τον επόπτη
***Δείτε τον απολογισμό του έργου του επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, Γ. Παντελίδη.
 
Σε είσπραξη των απαιτήσεων των εταιριών από τους παραγωγικούς συνεργάτες μετά και την διακρίβωση των οφειλών τους, θα προχωρήσει ο Επόπτης Εκκαθάρισης της Ασπίς Πρόνοια. Αν δεν επιλύονται οι διαφορές θα προχωρά δικαστικώς.

Αναλυτικότερα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες για τις ακολουθούμενες διαδικασίες, από τα όργανα εκκαθάρισης των εταιριών επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα :

α) Στα πλαίσια της διαδικασίας είσπραξης των απαιτήσεων των εταιριών από τους παραγωγικούς συνεργάτες (διαμεσολαβούντες), μετά και την διακρίβωση των οφειλών τους, με βάση τα στοιχεία της κάθε εταιρίας, καλούνται, σταδιακά, οι συνεργάτες της, προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων και να προχωρήσουν στην εξόφληση των τυχών οφειλών τους.

β) Συγκεκριμένα η διαδικασία αυτή, αφορά την αναζήτηση από τα όργανα εκκαθάρισης των χρεωστικών υπολοίπων τους (συμβατικών ή και αχρεωστήτως καταβληθέντων) και μόνο, ως αυτά προέκυψαν μετά την εκκαθάριση εκάστου λογαριασμού.

Αυτονόητο είναι, ότι ελέγχεται η νομιμότητα της όποιας προς τους διαμεσολαβούντες πιστώσεως για τον χρόνο προ της ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας των υπό εκκαθάριση εταιρειών.

Ομοίως, αυτονόητο είναι ότι τηρούνται πιστά οι διατάξεις των νόμων που διέπουν την ασφαλιστική εκκαθάριση, ώστε να μην θίγονται τα δικαιώματα οιουδήποτε και να διασφαλιστεί η σειρά των προνομίων.

Τέλος διευκρινίζεται ότι εάν από την ως άνω διαδικασία δεν υπάρξει επίλυση της διαφοράς και καταβολή των οφειλομένων, ενόψει της εκ μέρους τους διασταύρωσης και αποδοχής, θα γίνουν όλες οι δικαστικές ενέργειες που ο νόμος προβλέπει ώστε να αναζητηθούν τα οφειλόμενα ποσά, από τους κατά περίπτωση υπόχρεους ή και συνυπόχρεους.

Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης
Επόπτης Εκκαθάρισης
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ - ΑΕΑΖ

***Δείτε τον απολογισμό του έργου του επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, Γ. Παντελίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v