Κύπρος: Φόρος 0,095% στις τραπεζικές καταθέσεις

Φόρο 0,095% στις τραπεζικές καταθέσεις επέβαλε με νόμο το Κοινοβούλιο της Κύπρου την Πέμπτη. O φόρος αφορά σε όλες τις τράπεζες που έχουν παρουσία στο νησί και αποσκοπεί στη δημιουργία ταμείου χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Κύπρος: Φόρος 0,095% στις τραπεζικές καταθέσεις
Φόρο 0,095% στις τραπεζικές καταθέσεις επέβαλε με νόμο το Κοινοβούλιο της Κύπρου την Πέμπτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

O φόρος αφορά σε όλες τις τράπεζες που έχουν παρουσία στο νησί και αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ταμείου για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα. Η ψήφος υπέρ του νόμου ήταν ομόφωνη.

Το μέτρο προβλέπεται να φέρει έσοδα 120 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Από αυτά, τα 70 εκατομμύρια θα καταλήξουν στο κράτος, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε ταμείο τραπεζικής σταθερότητας που θα δημιουργήσει η κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

Ο διοικητής της τράπεζας της Κύπρου, κ. Αθανάσιος Ορφανίδης, ανέφερε στις 28 Μαρτίου ότι ο αρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ταμείο 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα χρηματοοικονομικά θέματα, δήλωσε: "Ένα ταμείο για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές πιέσεις από τις αγορές".

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου υποβαθμίστηκε πρόσφατα από τη Standard and Poor’s και τη Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v