Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μαϊμού" ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Έκρυβαν κρεβάτια και υλικά! Αυτό διαπίστωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Νοσοκοµείο Αλεξάνδρα όταν αυτό τέθηκε εκτός εφηµερίας µε πρόσχηµα τις σοβαρές ελλείψεις.

Μαϊμού ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα
Έκρυβαν κρεβάτια και υλικά! Αυτό διαπίστωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Νοσοκοµείο Αλεξάνδρα όταν αυτό τέθηκε εκτός εφηµερίας µε πρόσχηµα τις σοβαρές ελλείψεις, σύμφωνα με τα «Νέα». Έπειτα όµως από αιφνίδιο έλεγχο, οι αρµόδιοι του υπουργείου διαπίστωσαν επάρκεια υγειονοµικού υλικού στις αποθήκες και 50 κενά κρεβάτια!

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος διέταξε Ε?Ε, το πόρισµα της οποίας αναµένεται να παραδοθεί στο γραφείο του τη Μεγάλη Τρίτη.

«Θα επιβάλουµε κυρώσεις και µάλιστα βαρύτατες. Είναι αδιανόητο να λαµβάνει απόφαση ένα νοσηλευτικό ίδρυµα να αποσυρθεί από το εφηµεριακό σύστηµα, χωρίς στην πραγµατικότητα να αντιµετωπίζει το παραµικρό πρόβληµα. Ακόµη και πόλεµο να είχαµε δεν θα έκλεινε νοσηλευτικό ίδρυµα», δηλώνει χαρακτηριστικά στα «Νέα» ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος κάνει λόγο για σαµποτάζ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την περασµένη Τετάρτη, η διοίκηση του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα είχε στείλει κατεπείγουσα ενηµέρωση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στην οποία υπογραµµιζόταν ότι «το νοσοκοµείο µας, αν και εφηµερεύει σήµερα 13/4/2011, δεν µπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονοµικού υλικού και πληρότητας κλινών».

Σηµειωτέον πως στην ίδια επιστολή είχαν επισυναφθεί σχετικά έγγραφα, στα οποία καταγράφονται λεπτοµερώς οι ελλείψεις και τα κενά βάσει των οποίων το νοσηλευτικό ίδρυµα αδυνατούσε να προβεί σε εισαγωγές ασθενών.

Η αιφνίδια απόφαση της διοίκησης του νοσοκοµείου κινητοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Έτσι, την Τετάρτη το βράδυ ο διοικητής της Α΄ Υγειονοµικής Περιφέρειας κ. Άρης Μουσιώνης διενήργησε επιτόπιο αιφνιδιαστικό έλεγχο, κατά τον οποίο διαπίστωσε πως τα όποια κενά προφασίζονταν οι γιατροί ήταν «µαϊµού».

Οι εκπλήξεις για τον διοικητή της Α΄ ΥΠΕ συνεχίστηκαν, αφού όπως αναφέρει εντόπισε 37 κενά κρεβάτια στις µαιευτικές και γυναικολογικές κλινικές, όπως και άλλα 13 στην παθολογική κλινική.

Όσον αφορά στις υποθετικά άδειες αποθήκες του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα, ο κ. Μουσιώνης διαπίστωσε πως υπήρχε το αναγκαίο υγειονοµικό υλικό για την αντιµετώπιση των περιστατικών που θα προέκυπταν κατά την εφηµερία.

Μάλιστα, δηλώνει πως µε έκπληξη διαπίστωσε ότι την ηµέρα όπου το νοσοκοµείο αποσύρθηκε από την εφηµερία διενεργήθηκαν 18 χειρουργεία, από τα οποία τα ήταν 16 προγραµµατισµένα.

Έτσι, από χθες το πρωί το Σώµα Επιθεωρητών Υγείας διενεργεί ΕΔΕ προκειµένου να διαπιστωθούν οι όποιες ευθύνες.

Στο µεταξύ, µετά τις εξελίξεις αυτές, η διοικήτρια του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα κ. Ελένη Ρογδάκη παραδέχτηκε χθες ότι παραπληροφορήθηκε από την ιατρική υπηρεσία. Παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογραµµίζει πως δεν είναι άµοιρη ευθυνών, καθώς όφειλε να έχει συνολική εικόνα για τη λειτουργία και τα αποθεµατικά του νοσοκοµείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v