Φορολογία: Νέα παράταση για υποβολή δηλώσεων

Νέες παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2011 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων ανακοίνωσε για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών.

Φορολογία: Νέα παράταση για υποβολή δηλώσεων
Νέες παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2011 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων ανακοίνωσε για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών, λόγω και των προβλημάτων που υπάρχουν στο TAXISnet.

Ειδικότερα, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία α΄ ή β΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, για όσους απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από ακίνητα, από κινητές αξίες κ.λπ., καθώς και για όσους η προθεσμία έληξε την 1η Απριλίου 2011 (γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης) παρατείνεται για τις 18 Απριλίου 2011.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, με αρχή για το ψηφίο 1 τη 18η Απριλίου 2011.

Όσες δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου μπορούν να υποβληθούν ανεξαρτήτως ΑΦΜ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας λήξης τους, την 5η Μαΐου 2011.

Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων των υπόχρεων της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες κ.λπ., που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία α΄ ή β΄ κατηγορίας του ΚΒΣ), που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ και έληξαν την 1η Απριλίου 2011, ορίζονται για τις 11/4 για τις δηλώσεις που υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ και ολοκληρώνονται μέσα σε έντεκα εργάσιμες ημέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, με αρχή για το ψηφίο 1 την 11η Απριλίου 2011.

Η υποβολή αυτών των δηλώσεων μέσω Διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου 2011, με καταληκτική ημερομηνία ανεξαρτήτως ΑΦΜ στις 28 Απριλίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2011, που υποβάλλονται στη ΔΟΥ, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v