Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Smaghi: Κάλεσμα για αποκρατικοποιήσεις

Η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον βοήθεια από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, μόνο αν οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας και η μείωση των δαπανών, αποτύχουν να καλύψουν την μαύρη τρύπα του χρέους υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Bini Smaghί.

Β. Smaghi: Κάλεσμα για αποκρατικοποιήσεις
Η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον βοήθεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ, μόνο εάν οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας και η μείωση των δαπανών, αποτύχουν να καλύψουν την μαύρη τρύπα του χρέους, υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Bini Smaghί, ανώτερο στέλεχος της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Reuters, ο κ Smaghί ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τα μέσα να ικανοποιήσει τις δανειακές της ανάγκες και ότι αποτελεί ζήτημα πολιτικών αποφάσεων κατά πόσον θα τα χρησιμοποιήσει.

“Για να είμαστε ξεκάθαροι η Ελλάδα έχει τα λεφτά. Η κρατική περιουσία η οποία μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί ξεπερνάει το 100% του ΑΕΠ και κατά συνέπεια είναι πολιτικό ζήτημα εάν θελήσουν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο ή όχι”  δήλωσε ο Bini Smaghί.

Πρόσθεσε βέβαια “ότι δεν είναι μια εύκολη απόφαση καθώς τα πολιτικά συμφέροντα είναι πολλά.”

Ωστόσο, ο κ Smaghί υπογράμμισε ότι η οικονομική βοήθεια αποτελεί την έσχατη λύση και θα οδηγηθούμε σε αυτήν εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο και οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v