Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ύφεση 4,12% "βλέπει" για το 2011 το ΚΕΠΕ

Αρνητική παραμένει η προοπτική της ελληνικής οικονομίας για το 2011, με την ύφεση να προβλέπεται να διευρυνθεί στο 4,12% του ΑΕΠ, έναντι ύφεσης 3,48% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΚΕΠΕ.

Ύφεση 4,12% βλέπει για το 2011 το ΚΕΠΕ
Αρνητική παραμένει η προοπτική της ελληνικής οικονομίας για το 2011, με την ύφεση να προβλέπεται να διευρυνθεί στο 4,12% του ΑΕΠ, έναντι ύφεσης 3,48% που προβλεπόταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) (19 Απριλίου 2011).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΚΕΠΕ, η απόκλιση των δύο εκτιμήσεων οφείλεται κυρίως στη διαπιστωθείσα μεγαλύτερη της προβλεπομένης συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 (-6,6%), όπως εμφανίστηκε μετά την τελευταία αναθεώρηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, οι δυσμενέστερες εκτιμήσεις για το 2011 υποδηλώνουν τη διατήρηση των συνθηκών ύφεσης στην ελληνική οικονομία και συνάδουν με την παρατηρηθείσα και αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας.

Το ΚΕΠΕ εκτιμά πως ενδεχόμενες θετικές συνέπειες από μέτρα (όπως η ενεργοποίηση του επενδυτικού νόμου, η ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών ή η έναρξη των διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας), δεδομένων των αναπόφευκτων χρονικών υστερήσεων, θα συμβάλουν κυρίως στη διαμόρφωση ευνοϊκότερης προοπτικής για την ελληνική οικονομία από το 2012 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v