Προσφυγή δικηγόρου για το πλαφόν εσόδων

Στο ΣτΕ προσέφυγε δικηγόρος ζητώντας να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση με την οποία μειώθηκαν τα όρια των εσόδων πάνω από τα οποία θα υπογράφουν υποχρεωτικά τις δηλώσεις λογιστές φοροτεχνικοί.

Προσφυγή δικηγόρου για το πλαφόν εσόδων
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος ζητώντας να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία μειώθηκαν τα όρια των ακαθόριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών πάνω από τα οποία θα υπογράφουν υποχρεωτικά τις φορολογικές δηλώσεις λογιστές φοροτεχνικοί.

Πρόκειται για την απόφαση 1008/2011 με την οποία τα ποσά των ακαθάριστων εσόδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και οι δηλώσεις τους υπογράφονται από λογιστή φοροτεχνικό μειώνονται από 300.000 ευρώ και 150.000 ευρώ σε 150.000 και 100.000 ευρώ, αντίστοιχα. Με αυτή την μείωση των ορίων πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα πρέπει να υπογράφεται από λογιστές.

Συμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζεται το πλαφόν είναι αντισυνταγματικές καθώς θεσπίζουν ιδιαίτερο επαγγελματικό προνόμιο υπερ ορισμένης επαγγελματικής κατηγορίας, δηλαδή των λογιστών και των φοροτεχνικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v