Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητώντας να κριθεί παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία απαγορεύεται στους δημόσιους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό.

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητώντας να κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση με την οποία απαγορεύεται στους δημόσιους υπαλλήλους που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) να χρησιμοποιούν γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό.

Με την Υ9/137380/2011 υπουργική απόφαση τροποποιήθηκε ο κανονισμός του Ο.Π.Α.Δ. και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν γιατρούς εάν αυτοί δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν γιατρό μη συμβεβλημένο η ιατρική αμοιβή δεν καλύπτεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, καθώς περιορίζει το δικαίωμα των γιατρών να δέχονται πλέον τους ασθενείς τους -ασφαλισμένους του δημοσίου τομέα, εκτός και εάν έχουν προβεί υποχρεωτικά σε σύναψη σύμβασης με τον Ο.Π.Α.Δ.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση τους εξαναγκάζει να συμβληθούν με τον οργανισμό και μάλιστα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει εκείνος, γεγονός που περιορίζει υπέρμετρα την επαγγελματική και οικονομική ελευθερίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v