Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντυνάν: Προσβλέπει σε συμφωνία για Γαία

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την κλινική Γαία στο Ερρίκος Ντυνάν και τη σύμπραξη του τελευταίου με το Ιατρικό Αθηνών θα συζητηθεί στις 2/5, σε συνάντηση του υπουργού με τον πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν.

Ντυνάν: Προσβλέπει σε συμφωνία για Γαία
Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή της γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τη μαιευτική κλινική Γαία στο Ερρίκος Ντυνάν και τη σύμπραξη του τελευταίου με το Ιατρικό Αθηνών θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Μαΐου, σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τον πρόεδρο του κοινωφελούς ιδρύματος και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέα Μαρτίνη, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν υπογράμμισε πως θα συμμορφωθεί με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, αρκεί να μη συγκρούεται με το καταστατικό του ιδρύματος. Για τον λόγο αυτόν, το νομικό τμήμα του νοσοκομείου επεξεργάζεται τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ σε σχέση με το καταστατικό του, καθώς αποτελεί πάγια θέση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι του επιτρέπονται οι συμπράξεις.

Το Ερρίκος Ντυνάν περιμένει επίσης την ερχόμενη εβδομάδα την έκθεση της Grant Thornton για την οικονομική αξιολόγηση του νοσοκομείου, από την οποία ο πρόεδρος κ. Μαρτίνης θεωρεί ότι θα αναδειχθούν οι αξίες που έχουν προκύψει για εκείνο.

Η οικονομική δυσχέρεια του νοσοκομείου, πάντως, παραμένει, με αποτέλεσμα ο κ. Μαρτίνης να επισημαίνει ότι, ενώ αναμενόταν από την 1η Μαρτίου η αποπληρωμή των 10 από τα 14 εκατ. ευρώ που οφείλει ο ΟΠΑΔ στο νοσοκομείο, μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί μόλις 600.000 ευρώ. Έτσι, η διοίκησή του περιμένει την τροπολογία που έχει εξαγγελθεί για προκαταβολή του 80% των νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι τη διασταύρωση και τελική έγκρισή τους.

Σε ό,τι αφορά τον σύμβουλο της διοίκησης, κ. Άγγελο Φιλιππίδη, διατηρεί τρίμηνη σύμβαση, με προοπτική ανανέωσής της. Ο κ. Φιλιππίδης έχει αναλάβει ως σύμβουλος όχι μόνο για τα οικονομικά του νοσοκομείου αλλά και για την οργάνωσή του. Στόχος είναι η ενίσχυση των εσόδων του νοσοκομείου μέσω τόσο της αύξησης της πληρότητας, που σήμερα είναι 50% - 70%, όσο και της αντιμετώπισης του ελλείμματος που δημιουργείται από την υποκοστολόγηση των νοσηλίων και των κλειστών πακέτων τα οποία έχουν καθιερωθεί για συγκεκριμένες παθήσεις, όπως π.χ. by-pass κ.λπ.

Σημειώνεται πως η διοίκηση του νοσοκομείου ευελπιστεί πως θα ολοκληρωθεί η διευθέτηση του δανείου με τη Marfin έως τον Ιούνιο και από τις δύο πλευρές. Ταυτόχρονα, γίνεται διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v