Χρυσοχοΐδης: Μέτρα για την πάταξη φοροδιαφυγής

Επίθεση κατά της φοροδιαφυγής μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Χρυσοχοΐδης: Μέτρα για την πάταξη φοροδιαφυγής
Επίθεση κατά της φοροδιαφυγής μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης στη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε από κοινού με τον Υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου το εθνικό σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι η φοροδιαφυγή είναι ''βαρίδι'' στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως δήλωσε η αξία του παραεμπορίου φτάνει στα 25 δισ ευρώ και οι απώλειες στη φορολογία είναι περίπου 6 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτό τροποποιείται το νομικό πλαίσιο ώστε η διαδικασία καταστροφής κατάσχεσης και καταστροφής προϊόντων μαϊμούδων να γίνει ταχύτερη.

Παράλληλα προωθείται νέα αγορανομική διάταξη με την οποία καθιερώνεται η υποχρέωση δημιουργίας κωδικού παρτίδας παραγωγής ή εισαγωγής για τα νωπά οπωρολαχανικά ώστε να ανιχνεύεται η προέλευσή τους σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης.

Σε ό,τι αφορά στη φοροδιαφυγή και στο λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων με το σύστημα εισροών-εκροών έχει προβλεφτεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 ότι μετά την εγκατάσταση του συστήματος θα υπάρχει αύξηση εσόδων κατά 190 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε ότι διασυνδέονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι ελεγκτές της Γενική Γραμματείας Εμπορίου θα έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν φορολογικές παραβάσεις όπως ο έλεγχος για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Ο υπουργός επανέλαβε τη σημασία του Επενδυτικού νόμου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ σημείωσε ότι μέσω του προγράμματος της ψηφιακής σύγκλισης έχουν ενταχθεί έργα που προωθούν τη διαφάνεια και υλοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς όπως οι ηλεκτρονικές προμήθειες, η επέκταση του ΤΑΧΙS, κα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v