Λ. Παπαδήμος: Επιμήκυνση ναι, αναδιάρθρωση όχι

Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους τάχθηκε ο κ. Λ. Παπαδήμος, μιλώντας στη "Wall Street Journal", ενώ ανέφερε ότι η επιμήκυνση θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Λ. Παπαδήμος: Επιμήκυνση ναι, αναδιάρθρωση όχι
Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους τάχθηκε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη "Wall Street Journal", ενώ όπως ανέφερε η επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των δανείων από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Το βασικό συστατικό οποιασδήποτε λύσης στην ελληνική λύση χρέους, τόνισε ο κ. Παπαδήμος, είναι η ανακοίνωση ενός πειστικού μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος, το οποίο θα ενσωματώνει ευμεγέθεις και σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν πλήρως και με τρόπο ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να τονωθεί η οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνει.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαδήμος, κάθε είδους πιέσεις στις χρηματοδοτικές ανάγκες που θα ανακύψουν τα επόμενα έτη θα πρέπει να ρυθμιστούν χωρίς αναδιάρθρωση, η οποία θα έχει ως συνέπεια απώλειες για τους επενδυτές λόγω "κουρέματος".

Αν ένα reprofiling, που αποτελεί επέκταση της ωρίμανσης του χρέους, είναι δυνατόν να επιτευχθεί με φιλικό τρόπο, αυτή η option μπορεί να διερευνηθεί περαιτέρω. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αποδοτικά αν συνοδευτεί από τα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα, λέει ο κ. Παπαδήμος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v