Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση για Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Συνάντηση εργασίας με θέμα την προώθηση και βελτίωση της πρακτικής άσκησης των μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Mαϊου στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού.

Συνάντηση για Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ
Συνάντηση εργασίας με θέμα την προώθηση και βελτίωση της πρακτικής άσκησης των μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Mαϊου στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ομοσπονδιών και συνδέσμων επαγγελματιών από κλάδους που συνεργάζονται με τις ΕΠΑΣ καθώς και των διευθυντών των εκπαιδευτικών μονάδων Μαθητείας του λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μαθητές στο πλαίσιο των προγραμμάτων Μαθητείας, κατέθεσαν στους εκπροσώπους του ΟΑΕΔ τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της εφαρμογής του συστήματος πρακτικής άσκησης μαθητών στους χώρους εργασίας.

Ειδικότερα ζήτησαν την προσαρμογή των ειδικοτήτων των Σχολών προς τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και τον εμπλουτισμό των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών. Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών αν και ζήτησαν την απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση των σπουδαστών στους εργοδότες που συνεργάζονται με τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της Μαθητείας αναγνώρισαν την ανάγκη στήριξης του θεσμού της Μαθητείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάγκης επίσπευσης της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΕΠΑΣ, καθώς και της αντιστοίχισης των ειδικοτήτων στην αγορά εργασίας με γνώμονα το βαθμό ευθύνης της κάθε ειδικότητας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:1)Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος 2)Σύνδεσμος Εγκ/των Υδραυλικών Αθήνας 3)Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδος 4)Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής 5)Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων 6)Σύλλογος Επισκευαστών Αμαξωμάτων και Βαφέων Αυτ/των 7)Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων 8)Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος 9)Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος 10)Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος 11)Ομοσπονδία Σωματείων Επιχειρήσεων Μαρμάρου Αττικής 12)Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανών Οχημάτων 13)Ομοσπονδία Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v