Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cluster για κινητές εφαρμογές από τον ΣΕΚΕΕ

Στην ίδρυση επιχειρηματικού συνεργατικού σχηματισμού (cluster) στον τομέα των κινητών εφαρμογών (Mobile applications) στοχεύει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

  • της Μάρως Τσαντήλα
Cluster για κινητές εφαρμογές από τον ΣΕΚΕΕ
Στην ίδρυση επιχειρηματικού συνεργατικού σχηματισμού (cluster) στον τομέα των κινητών εφαρμογών (Mobile applications) στοχεύει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία συγκροτείται από τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας καθώς και σε λύσεις mobile marketing κα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΚΕΕ κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ίδρυση cluster για τον τομέα των mobile applications, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ισχυρότερο cluster υπηρεσιών έντασης γνώσης και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού για την ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς αναπτυξιακής νοοτροπίας στο επιχειρηματικό πεδίο της χώρας, μέσα από ένα κλάδο που είναι συνυφασμένος με την καινοτομία και την τεχνολογική πρωτοπορία. Για την χρηματοδότηση του cluster έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τράπεζες.

Το προεδρείου του ΣΕΚΕΕ κατά την παρουσίαση του νεοσύστατου Συνδέσμου επιχείρησε με έμφαση να τονίσει ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που έχει σαφείς διαφορές με αντίστοιχα του παρελθόντος καθώς, καθώς δεν εξαρτάται από έργα και παρεμβάσεις του δημοσίου. Στηρίζει την προσπάθεια του στην χρηματοδότηση των εταιριών- μελών του αλλά και στην τεχνολογική καινοτομία, με σαφώς εξωστρεφή χαρακτήρα που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά.

Ο ΣΕΚΕΕ εκπροσωπεί σήμερα 32 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς του κλάδου, παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Τα μέλη του Συνδέσμου έχουν συνολικό κύκλο εργασιών 400 εκ. ευρώ και εμπορική παρουσία σε 40 χώρες.

Ο κλάδος, στον οποίο δραστηριοποιούνται οι εταιρείες που απαρτίζουν τον ΣΕΚΕΕ, είναι ίσως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με αυξανόμενη συνεισφορά στο εθνικό Α.Ε.Π. Έχει ισχυρή τεχνολογική βάση και βασίζεται στην Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, καθώς συνδυάζει αναδυόμενες και ποικίλες τεχνολογίες.

Μεταξύ των στόχων του Συνδέσμου περιλαμβάνονται:

- Η προώθηση συνεργασιών μεταξύ των μελών του και ομοειδών επιχειρήσεων/συνδέσεων στο εξωτερικό,

- Η αναβάθμιση και προώθηση, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες, των επιχειρήσεων του κλάδου και η θετική συμβολή στην πορεία της χώρας προς την καινοτομία και την εξωστρέφεια,

- Η υποβολή εξειδικευμένων και επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών γνώσεων των μελών του,

- Η παρακολούθηση, έρευνα και μελέτη κάθε θέματος που αφορά τον κλάδο σε επίπεδο επιστημονικό, τεχνικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό και η σχετική ενημέρωση των μελών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v