Δασκαλόπουλος: Η κρίση απαιτεί κοινή δράση

Ενάντια στη διχόνοια μεταξύ των δυνάμεων εργασίας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην έναρξη του 12ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Δασκαλόπουλος: Η κρίση απαιτεί κοινή δράση
Ενάντια στη διχόνοια μεταξύ των δυνάμεων εργασίας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην έναρξη του 12ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα (Δευτέρα, 16.5.2011), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

Ο κ Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι “η διχόνοια μεταξύ των δυνάμεων εργασίας δεν ωφελεί εν τέλει κανέναν ” και ότι “ η κοινή στάση των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα απέδωσε καρπούς που αποτελούσαν ανάχωμα στην κρίση” .

O πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι η κρίση αποτελεί μια απειλή που μπορεί να αντιμετωπιστεί με κοινούς τρόπους δράσης και τόνισε ότι “Μαζί αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και έμπρακτα διαφυλάξαμε τη θεσμική κατάκτηση των συλλογικών συμβάσεων”.

Σύμφωνα με τον κ Δασκαλόπουλο “η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειας της δουλειάς μας, η αύξηση της απασχόλησης, η κοινωνική σταθερότητα, το χτίσιμο μιας δυναμικής οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης” αποτελούν κοινά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας και "η κρίση στην Ελλάδα απευθύνει στις δυνάμεις –ιδιαίτερα της ιδιωτικής– οικονομίας, είναι να λειτουργήσουν ως συνειδητό υποκείμενο του οικονομικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού –ως μοχλός εξόδου από την κρίση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v