Σεπτέμβρη η προκήρυξη για θαλάσσια συγκοινωνία

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ιδιώτες για την ανάπτυξη αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Σεπτέμβρη η προκήρυξη για θαλάσσια συγκοινωνία
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ιδιώτες για την ανάπτυξη αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας.
  
Παράλληλα στις αρχές Ιουνίου θα προκηρυχθεί πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σχεδιασμό των χώρων υποδοχής των επιβατών στις στάσεις. Στο διαγωνισμό θα κληθούν να συμμετάσχουν νέοι αρχιτέκτονες έως 40 ετών.

Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης (πρώην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην πορεία υλοποίησης του εγχειρήματος, ενώ εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου που εκπονεί τη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου αναφέρθηκαν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τον αριθμό και τη χωροθέτηση των στάσεων, καθώς και στην εκτίμηση του αριθμού των επιβατικών κινήσεων που θα εξυπηρετηθούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης Ευθύμιος Σώκος, οι Δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και Γιώργος Δημαρέλος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τους ενδιαφερόμενους δήμους να αποτελέσουν το φορέα, που θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας για συγχρηματοδότηση των αναγκαίων υποδομών, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, ώστε η πρόταση των ιδιωτών για τη λειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης να είναι βιώσιμη και ρεαλιστική.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ως συντονιστής του έργου, θα διεξάγει έρευνα εκδήλωσης των προτιμήσεων του κοινού για την εκτίμηση αποδοχής της θαλάσσιας συγκοινωνίας, καθώς και ύψους του κομίστρου που θα ήταν κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει, προκειμένου να την επιλέξει για τη μετακίνησή του.

«Θέλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε η εκδήλωση ενδιαφέροντος, που θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, να είναι βιώσιμη και ρεαλιστική και μέσα στο 2012, ύστερα από 25 χρόνια προσπαθειών, να υλοποιηθεί η αστική θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Υφυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v