ΥΠΟΙΚ: Πυρετός συσκέψεων μετά το τελεσίγραφο ΕΕ

Έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τα μείζονα ζητήματα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων τα οποία αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας.

ΥΠΟΙΚ: Πυρετός συσκέψεων μετά το τελεσίγραφο ΕΕ
Έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τα μείζονα ζητήματα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων τα οποία αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μετά την εσπευσμένη επιστροφή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες, σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο ενημερώνεται από τον υπουργό για τις συζητήσεις στο Eurogroup και το «τελεσίγραφο» που στέλνουν πλέον οι δανειστές μας για να εκταμιευθεί ακόμα και η ερχόμενη δόση του δανείου, αλλά και για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης της διετίας 2012 – 2013.

Στην σύσκεψη μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ κ. Γ. Κυριακός και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των νέων μέτρων που προωθούνται είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, αφού για ακόμη μία φορά φαίνεται ότι η αναχώρηση της τρόικας αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο να είναι από όλους αποδεκτό.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν και πολιτικές εξελίξεις μετά την απαίτηση της Ευρώπης να υπάρξει συναίνεση και έγγραφες δεσμεύσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την προώθηση των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v