Γιώργο, κάντο όπως η Θάτσερ - WSJ

"Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία επανάσταση τύπου Θάτσερ", υποστηρίζει η "WSJ" και συμπληρώνει: "Η σύγκριση υπενθυμίζει ότι αυτά που έχουν υποσχεθεί είναι εφικτά - αρκεί όμως η χώρα να βρει και μια Θάτσερ".

Γιώργο, κάντο όπως η Θάτσερ - WSJ
Την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της "Wall Street Journal", όπου όμως επισημαίνονται και τα σημαντικά εμπόδια που παρεμβάλλονται σε αυτήν την κρίσιμη προσπάθεια. "Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μία επανάσταση τύπου Θάτσερ", αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: "Η σύγκριση υπενθυμίζει ότι αυτά που έχουν υποσχεθεί είναι εφικτά - αρκεί όμως η χώρα να βρει και μια Θάτσερ".

Η "WSJ" αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες αποτιμώνται στα 44 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Επισημαίνεται, μάλιστα, πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ακίνητη περιουσία που υπολογίζεται στα 200 δισ. ευρώ.

"Παρά τις δεσμεύσεις, όμως, η Ελλάδα χρονοτριβεί, κυρίως λόγω του φόβου πυροδότησης νέου κύματος διαμαρτυριών". "Η πρόκληση τώρα είναι να βρεθούν οι επενδυτές που θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα", αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο επίσης γίνεται αναφορά στο θολό τοπίο που επικρατεί ειδικότερα ως προς το θεσμικό πλαίσιο στην αγορά real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v