Στα σκαριά δημόσια επενδυτική αναπτυξιακή τράπεζα

Την πρόθεση για τη δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και η επένδυση στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Στα σκαριά δημόσια επενδυτική αναπτυξιακή τράπεζα
Την πρόθεση για τη δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και η επένδυση στην Ελλάδα και για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά, προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Πέμπτη. στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στο νέο επενδυτικό νόμο και στις καινοτόμες, διαφανείς και αξιοκρατικές ρυθμίσεις του, που αλλάζουν το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 500 επενδυτικές προτάσεις που διαφαίνονται στις 15 ημέρες που τρέχει η προκήρυξη.

Επισήμανε ακόμη την επιτυχία της λειτουργίας των Υπηρεσιών Μιας Στάσης, τη σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού, τις σημαντικές ενέργειες και νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη θεσμική και διοικητική υπέρβαση των βασικών εμποδίων της επιχειρηματικότητας που θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, καθώς και την αύξηση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, από το 2,9 στο 18% μέσα σε ένα έτος αλλά και την ενίσχυση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας με πρωτοβουλίες όπως το StartUp Greece.

*** Ολόκληρη η ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v