Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την 1η/6

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 9ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «Κτίζοντας Υπεύθυνες Εταιρείες», την Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την 1η/6
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 9ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «Κτίζοντας Υπεύθυνες Εταιρείες – Μεγιστοποίηση Ωφελειών και Αειφορία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και στην Οικονομία», την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Το συνέδριο εστιάζει στην καλύτερη κατανόηση της επίδρασης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλο το εύρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας από την προμήθεια πρώτων υλών μέχρι την τελική διάθεση και ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του προϊόντος.

Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου αναφέρεται στην υπεύθυνη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της παραγωγής προϊόντων και πως αυτή συμβάλει στην ενίσχυση της «εμπιστοσύνης», της οικονομικής ευρωστίας και προοπτικής των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης για την αειφόρο ανάπτυξη με αποφάσεις που στηρίζονται σε αρχές και κοινωνικές αξίες.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της αλληλεπίδρασης όλων των «συμ-μετόχων» στην αλυσίδα παραγωγής και αξιοποίησης των προϊόντων και των υπηρεσιών, η ευρύτερη κατανόηση των σχέσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ προμηθευτή–πελάτη/καταναλωτή–μετόχου–πολίτη και οι τρόποι εμπλοκής και σύμπραξης των μερών αυτών σε κοινές δράσεις, κοινά αποδεκτές λύσεις, κοινές προσπάθειες υπεύθυνης λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις εμπειρίες τους και θα συζητήσουν κρίσιμα ερωτήματα με τους συντονιστές και το κοινό. Τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν στο τέλος του Συνεδρίου επιδιώκοντας να συνεισφέρουν με συγκεκριμένες ιδέες και πρακτικές στην ενίσχυση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας σε όλο το εύρος δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η χώρα βρίσκεται στη δύνη μίας βαθιάς οικονομικής κρίσης πού μαζί με την πραγματική οικονομία έχει πλήξει καίρια το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες τάξεις του. Οι συνθήκες αυτές, κατά την γνώμη μου, δημιουργούν μια ευκαιρία για την ελληνική επιχειρηματικότητα να καταδείξει το πραγματικό της στίγμα σαν αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας, σαν μια δύναμη ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, απενεχοποιημένη από πλέγματα πού κοινωνικές μειοψηφίες έντεχνα της δημιούργησαν εδώ και δεκαετίες. Μια τέτοια νέα προσέγγιση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη θα αποτελέσει επίσης μια ουσιώδη συνεισφορά στον αγώνα της χώρας να αλλάξει τις δομές της, να ξεπεράσει την μεγάλη κρίση και να βρει τους ρυθμούς πού ιστορικά δικαιούται».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Στέλιος Σταυρίδης τόνισε ότι «Εάν μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα διακυβέρνησης που ταλανίζει επί δεκαετίες την Ελλάδα, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Όσοι είναι πραγματικά κοινωνικά υπεύθυνοι έχουν υποχρέωση να ηγηθούν, αλλά και να στηρίξουν αυτή την τιτάνια κοινωνική προσπάθεια. Το οφείλουμε στις νεότερες γενιές για να τους δώσουμε αέρα και προοπτική».

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τα προγράμματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που ήδη έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας.

Χορηγός του συνεδρίου είναι το Club Hotel Casino Loutraki και υποστηρικτές οι: Heracles General Cement Company-Lafarge, Pfizer και Vodafone.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Κέρδος, SBC, Flash 96, Eurocharity, Green Business, Business Partners, CSR Review, και Supply Chain & Logistics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v