Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στις 30/5

Το διεθνές συνέδριο αποκλειστικά για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διοργανώνεται στην Ελλάδα, το “2011 Mediterranean Oil & Gas Conference”, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και Τρίτη, 30 -31 Μαΐου.

Συνέδριο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στις 30/5
Το μοναδικό διεθνές συνέδριο αποκλειστικά για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διοργανώνεται στην Ελλάδα, το “2011 Mediterranean Oil & Gas Conference”, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και Τρίτη, 30 -31 Μαΐου 2011, στο ξενοδοχείο Westin – Astir Palace Resort, στη Βουλιαγμένη, Αθήνα.
 
Το Συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στόχο να συζητήσει και να προωθήσει τα κύρια θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “2011 Mediterranean Oil & Gas Conference” (www.oilgasconferences.com), επικεφαλής των μεγαλύτερων διευθνών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παρουσιάσουν τις θέσεις των επιχειρήσεών τους επάνω στους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις μελλοντικές αναπτυξιακές επενδύσεις και την προοπτική ενίσχυσης της ασφάλειας προσφοράς πετρελαίου και αερίου στην Ευρώπη. Επίσης, Υπουργοί της Ελληνικής κυβέρνησης θα παρουσιάσουν την ενεργειακή πολιτική της χώρας και τη συμβολή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Eξαιρετικά κρίσιμη κρίνεται η χρονική στιγμή τπραγματοποίησης του συνεδρίου, γιατί τώρα γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη των αγωγών αερίου του Νότιου Διαδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα των αγωγών ITGI, TAP και South Stream. Επιπλέον, ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο για την μελλοντική ανάπτυξή του.

Η Ελλάδα διέρχεται τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων δεκαετιών και το συνέδριο αυτό αποσκοπεί στο να αναδείξει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας στο πετρέλαιο και στο αέριο. Επιπλέον να προσελκύσει τους σημαντικότερους επενδυτές και τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες με την προοπτική να υλοποιηθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μεταξύ των διακεκριμένων Ομιλητών του Συνεδρίου συγκαταλέγονται οι:

Χάρης Παμπούκης, Υπουργός Επικρατείας,
Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Αντώνης Πασχαλίδης, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, Κύπρος
Marcel Kramer, CEO, South Stream, Ελβετία,
Γιάννης Κωστόπουλος, CEO, Ελληνικά Πετρέλαια, (ΕΛΠΕ),
Kjetil Tungland, Διευθύνων Σύμβουλος, Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), Ελβετία,
Al Cook, Αντιπρόεδρος, BP Shah Deniz Development, UK, Αζερμπαϊτζάν,
Γιώργος Παπαρσένος, CEO, ΔΕΣΦΑ,
Marc Partridge, Διευθύνων Σύμβουλος, Gazprombank, Ρωσία,
Dusan Bajatovic, CEO SRBIJAGAS, Σερβία,
Χάρης Σαχίνης, CEO, ΔΕΠΑ,
Saleh Jallad, Αντιπρόεδρος CCC, Πρόεδρος MEES, Λίβανος,
John Roberts, Energy Security Specialist, PLATTS UK,
Rinat Mukhoryapov, Deputy Chief, Transportation, KazTransOil, Καζακστάν,
Erol User, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, USER Corporation, Τουρκία, Tatyana Yurieva, Director, Dept. of Transport & Logistics, KazTransOil, Καζακστάν, Peter Kaznacheev, Executive Director, KHAZNAH Strategies Ltd., U.K., Ρωσία,
Χρήστος Φώλιας, Πρόεδρος Ελληνο-Αραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & τ. Υπουργός Ενέργειας & Ανάπτυξης,
Mahmood Khaghani, North Drilling Company Business Development Advisor, Ιράν, Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος, Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο – Γενικός Διευθυντής, Trans-Balkan Pipeline B.V.,
Αντώνης Λιβάνιος, CEO, Energy Stream CMG GmbH, Γερμανία & Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φίλης, Energy Security Expert, Ελλάδα.

Οργανωτές: Energy Stream CMG, Συμεών Τσομώκος ΑΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Μεγάλοι Χορηγοί: Ελληνικά Πετρέλαια, Τrans Adriatic Pipeline AG (TAP), CCC
Χορηγοί: ΔΕΣΦΑ, Μ&Μ Gas, Indagro
Υποστηρικτής: ΔΕΠΑ
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ναυτεμπορική, www.naftemporiki.gr, Green Tank, MEES, Energy & Geopolitical Risk

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v