Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίχαλος: "Η Κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί"

Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί", επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής στρατηγικής.

Μίχαλος: Η Κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί
Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της. Να παραδεχτεί τη λανθασμένη πορεία της και να τη διορθώσει", επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής στρατηγικής.

Όπως τονίζει, "αντί να ματώνει η κυβέρνηση στη δουλειά για την εξεύρεση ορθών και αποτελεσματικών λύσεων, ματώνουν για να επιβιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αυτής της χώρας", για να καταλήξει πως "ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών".

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα «κατοχικής» λιτότητας που ανακοίνωσε χθες, εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανέχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Σ’ αυτήν την πολιτική, οι υγιείς επιχειρηματίες θα αντισταθούν και θα ορθώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Και θα έχουν συμμάχους και τους εργαζόμενούς τους. Οι θυσίες χωρίς αντίκρισμα των μικρομεσαίων και των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορεί πάντα να πληρώνουν το μάρμαρο οι αδύναμοι και αυτοί που δε συμμετέχουν στα παιχνίδια διαπλοκής.

Οι υγιείς επιχειρηματίες – που είναι και η πλειοψηφία στη χώρα μας – δε θα ανεχθούν να οδηγηθούν σε εξαθλίωση, να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, να απολύουν τους εργαζόμενούς τους ή να τους περικόπτουν τους μισθούς. Οι υγιείς επιχειρηματίες, θέλουν απλά να μην τους θέτουν εμπόδια οι κυβερνήσεις και τα άνομα κερδοσκοπικά συμφέροντα. Να έχουν το δικαίωμα στην ισονομία.

Να μην οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, όταν κάποιοι άλλοι «είναι στο απυρόβλητο», όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και λαθρέμποροι «αλωνίζουν» σχεδόν ανενόχλητοι, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αυτοί πρέπει να στοχοποιηθούν και όχι οι μικρομεσαίοι και οι καταναλωτές.

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, αντί να ματώνει η κυβέρνηση στη δουλειά για την εξεύρεση ορθών και αποτελεσματικών λύσεων, ματώνουν για να επιβιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αυτής της χώρας.

Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της. Να παραδεχτεί τη λανθασμένη πορεία της και να τη διορθώσει.

Το ΕΒΕΑ, δε θα κουραστεί να επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα αλλαγής μίγματος πολιτικής έστω και αν αποδεικνύεται ότι ομιλεί σε ώτα μη ακουόντων.

Με νέους φόρους, με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, με νέες αυξήσεις τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης και σε κοινωφελείς υπηρεσίες, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, δε λύνεται. Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο