Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, της στρατηγικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά κατά της περαιτέρω αύξησης των φόρων τάχθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Σαμαράς.

Σαμαράς: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου
Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, της στρατηγικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά κατά της περαιτέρω αύξησης των φόρων και των αποκρατικοποιήσεων μόνο για ταμειακό αποτέλεσμα τάχθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Σαμαράς, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τη "συναίνεση" την είχε προσφέρει από τις αρχές του 2010, αλλά η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. "Τώρα, σε τι να συναινέσω; Σε αυτό που αποδείχθηκε λάθος", τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί με τους στόχους, όπως να μειωθεί και εκμηδενιστεί το έλλειμμα, να ελεγχθεί και να αποκλιμακωθεί το χρέος αλλά με επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου στη βάση των προτάσεων που κατέθεσε στο Ζάππειο ΙΙ.

"Δεν πρόκειται με τίποτε, να προσυπογράψω την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Δεν πρόκειται να δώσω «συναίνεση» στον περαιτέρω φορολογικό στραγγαλισμό της οικονομίας.
 
Επιμένω σε μια στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Επιμένω σε μια στρατηγική αποκρατικοποιήσεων με αναπτυξιακό, όχι μόνο με ταμειακό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να δεχθώ πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς προηγούμενο σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε αυτά που πρέπει, υπό άλλους όρους, να αποκρατικοποιήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

***Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στο ΣΕΒ, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v