Ελεύθερη με εγγύηση η Αικ. Πελέκη - Βουλγαράκη

Ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αλλα και προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου επέρριψε η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη.

Ελεύθερη με εγγύηση η Αικ. Πελέκη - Βουλγαράκη
Ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αλλα και προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου επέρριψε απολογούμενη στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η συμβολαιογράφος και κατηγορούμενη στην υπόθεση των « ιερών ανταλλαγών» Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού αφησε σαφείς αιχμές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε πολιτικά την υπόθεση. « Αν είχε κάνει από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η ιστορία το 2008, τη δήλωση που έκανε μεταγενέστερα εγγράφως τον Οκτώβριο του 2010 στην προανακριτική Επιτροπή δεν θα υπήρχε σήμερα σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι σε μια υπόθεση που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από λάθος πολιτικούς χειρισμούς».

Όπως είχε πράξει και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η κ. Πελέκη - η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ - επανέλαβε οτι την πολιτική απόφαση για τις ανταλλαγές των εκτάσεων είχαν λάβει οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. « οι οποίες με τους αρμόδιους εκάστοτε υπουργούς τους, φρόντισαν να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή απόφαση. Το μόνο που μου γεννά απορία είναι το γιατί όταν τελικά την υλοποίησαν την πολιτική αυτή βουλησή τους οι πολιτικώς προιστάμενοι δεν την υποστήριξαν κιόλας. Δεν πιστεύω οτι πίεσε η Μονή κάποιον να αποδεχθεί τα αιτήματά της, Το Κράτος ήθλελε να τα αποδεχεθεί και έτσι έκανε.

Ο τρόπος με τον οποίο προεβλήθη η υπόθεση Βατοπεδίου από τα ΜΜΕ δημιούργησε κατα τη γνώμη μου πανικό στους ανθρώπους που είχαν συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των ανταλλαγών αυτών. Ετσι είχαμε περιπτώσεις υπουργών όπως ο Δούκας και ο Κοντός η νόμιμότητα των πράξεων των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή τους με αποτέλεσμα αυτό να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ανθρωποφαγία από την πλευρά των ΜΜΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v