Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπαίνει η νομιμότητα της πρακτικής που ακολουθεί η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
Στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μπαίνει η νομιμότητα της πρακτικής που ακολουθεί η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων κα των αρνητικών οικονομικών στοιχείων πελατών των τραπεζών.

Η Αρχή απευθύνει συστάσεις στην εταιρία για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει, αλλά και τη μη ικανοποιητική τήρηση άλλων υποχρεώσεών της.

Ειδικότερα, η Αρχή σε ελέγχους που διενήργησε διαπίστωσε συγκεκριμένες ελλείψεις και παραλείψεις του υπεύθυνου επεξεργασίας σχετικά με τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η Αρχή επισημαίνει επίσης, ότι οι τράπεζες για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Συστήματος, πρέπει να έχουν λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση του πελάτη τους (π.χ περιλαμβάνεται συνήθως ως όρος στην αίτηση δανείου κ.α).

Η εταιρία Τειρεσίας όμως, δεν ελέγχει αν πράγματι έχει ληφθεί η συγκατάθεση του πελάτη, και συνεπώς παρέχει πάντοτε πρόσβαση στις τράπεζες. Η Αρχή ζητεί επίσης να μη λειτουργεί το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v