Τη δίκη 15 ατόμων για δομημένα ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη 15 ατόμων για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία ζητεί με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών.

Τη δίκη 15 ατόμων για δομημένα ζητά ο εισαγγελέας
Την παραπομπή σε δίκη 15 ατόμων για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία ζητεί με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη είχαν διενεργήσει και την προκαταρκτική έρευνα ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας « Ακρόπολις», Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, ο υπεύθυνος της North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χαράλαμπος Αδαμόπουλος και Μάκης Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Νίκος Μπούγος, ο πρόεδρος και η διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης και Παναγιώτα Καραδήμα, οι υπεύθυνοι του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γεράσιμος Κονιδάρης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος καθώς και οι λογιστές Δημήτρης και Αγγελος Λιάτης.

Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η κατά περίπτωση παραπομπή αφορούν : απάτη κατα συναυτουργία, άμεση και απλή συνέργια στην απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργίας στην απιστία, υπόθαλψη εγκληματία- καταχραστή του δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και άμεση συνέργια στην φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι εκπρόσωποι της Ακρόπολις μαζί με τον υπεύθυνο της NAM Γ. Παπαμαρκάκη, «από τον Σεπτέμβριο του 1006 μέχρι τον Μάρτιο του 2007 συγκρότησαν δομημένη οργάνωση επιδιώκοντας οικονομικό όφελος των μελών της.

Γνωρίζοντας οτι διάφορα ασφαλιστικά ταμεία είχαν δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους ύψους εκατομμυρίων ευρώ σε ομόλογο του ελληνικού δημοσίου εφετέρου οτι το ελληνικό δημόσιο προέβαινε για την κάλυψη των αναγκών του τότε σε έκδοση δομημένων ομολόγων, αποφάσισαν εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις και την εμπειρία τους από τις συναλλαγές χρηματοοικονομικών προιόντων την διάπραξη απάτης σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων».

Ως προς τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο συμφωνα με τα όσα αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός «στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2006 εν γνώσει του ματαίωσε την δίωξη άλλων και συγκεκριμένα ως ειδικός γραμματέας του υπoυργείου Απασχόλησης αν και πληροφορήθηκε από άγνωστη στην ανάκριση πηγή την διάπραξη εκ μέρους των Σημαιοφορίδη και Καραδήμα του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του ΤΕΑΔΥ, εντούτοις δεν έσπευσε να καταγγείλει την παράνομη αυτή δραστηριότητα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v