Παραπέμπεται ο Α. Τσοχατζόπουλος

Πολύ σοβαρές ενδείξεις οδηγούν σε παραποµπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ?ικαστικό Συµβούλιο, φέρεται να διαπιστώνει η πλειονότητα της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Παραπέμπεται ο Α. Τσοχατζόπουλος
Πολύ σοβαρές ενδείξεις οδηγούν σε παραποµπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ?ικαστικό Συµβούλιο, φέρεται να διαπιστώνει η πλειονότητα της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της σύµβασης για την κατασκευή τριών γερµανικών υποβρυχίων την περίοδο 1999 - 2000, σύμφωνα με δημοσίευμα στα "Νέα"

Αυτό τουλάχιστον άφησαν να γίνει γνωστό στενοί συνεργάτες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που µετέχουν στην επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι µίζες για τα συγκεκριµένα υποβρύχια έγιναν αµπελώνες για την παραγωγή ακριβών κρασιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με βάση πληροφορίες από το κυβερνών κόµµα, την περίοδο όπου υπογράφηκε η επίµαχη σύµβαση ο επιχειρηµατίας κ. Αλέξανδρος Αβατάγγελος (ιδιοκτήτης της off shore εταιρίας Dolmatron) εµφανίζεται να επενδύει µεγάλα χρηµατικά ποσά στην αγορά τεράστιων εκτάσεων στην Τήνο και να δηµιουργεί αµπελώνες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού (ακριβού), µε σκοπό την τροφοδοσία δύο επώνυµων εστιατορίων στο Παρίσι.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σηµείωναν χθες µε νόηµα πως την ίδια χρονική περίοδο άλλος επιχειρηµατίας -τον οποίο δεν κατονόµασαν, αλλά φέρεται, κατά την άποψή τους, να εµπλέκεται στην υπόθεση- έσπευσε να αγοράσει σε άλλη περιοχή της χώρας µεγάλες εκτάσεις, ακολουθώντας και αυτός το παράδειγµα του κ. Αβατάγγελου δηµιουργώντας αµπελώνες.

Κατά στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, µετά τη µέχρι τώρα έρευνα φαίνεται ότι έχει αποκαλυφθεί πλήρως "ο κύκλος του µαύρου χρήµατος µέσω της διαδροµής Αθήνας - Έσσεν - Ζυρίχης - Λευκωσίας - Αθήνας".

Επιπλέον, κατά τους ίδιους, προκύπτει ότι ο κωδικός "Κύρος", στον οποίο, µε βάση την κατάθεση στη γερµανική ?ικαιοσύνη του εφοπλιστή κ. Μιχάλη Μανταντού, εκπροσώπου της Ferrostaal (που µετείχε στην κοινοπραξία της κατασκευής των συγκεκριµένων υποβρυχίων) στην Ελλάδα, αυτός κατέθεσε χρήµατα κατ’ εντολήν της εταιρίας του αµέσως µετά την υπογραφή της σύµβασης για τα υποβρύχια, είναι υπαρκτό πρόσωπο και σχετίζεται µε offshore εταιρία µε έδρα στον Παναµά.

Οι ενδείξεις αυτές κατά το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σοβαρές για την παραποµπή του πρώην υπουργού Εθνικής Άµυνας στο ?ικαστικό Συµβούλιο και θα συµπεριλαµβάνονται στο πόρισµα που έχει προγραµµατιστεί να εκδοθεί από την προκαταρκτική στις 6 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό αναµένεται µε τεράστιο ενδιαφέρον η αυριανή ακρόαση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην επιτροπή, µετά τη διήµερη αναβολή που είχε ζητήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v