Συγχώνευση ή κλείσιμο για 75 φορείς του Δημοσίου

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγχωνεύσει ή να κλείσει 75 φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο των περικοπών για τη μείωση του ελλείμματος, τόνισε ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη Τύπου.

Συγχώνευση ή κλείσιμο για 75 φορείς του Δημοσίου
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγχωνεύσει ή να κλείσει 75 φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο των περικοπών για τη μείωση του ελλείμματος, τόνισε ο αντιπρόεδρος, κ. Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου.  

Η μείωση των φορέων του Δημοσίου θα οδηγήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 650 εκατ. ευρώ, τόνισε ο κ. Πάγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, συμβουλίων, επιτροπών και κρατικών φορέων.

Στους συγκεκριμένους φορείς υπάγονται 7.000 εργαζόμενοι, από τους οποίους, όπως τόνισε ο κ. Πάγκαλος, δεν θα απολυθεί κανένας, αλλά θα αξιοποιηθούν ύστερα από αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ.

Μεταξύ των φορέων αυτών είναι η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, ο ΟΔΔΥ, η ΕΡΤ, ο ΟΣΚ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ο ΕΟΜΜΕΧ, το ΕΙΝ, το ΕΘΙΑΓΕ και το ΙΓΜΕ.

Η υλοποίηση των δράσεων προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2011 και τα οικονομικά οφέλη θα καταγραφούν στον προυπολογισμό του 2012.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέστειλε επιστολή σε 122 φορείς του δημοσίου ζητώντας ενημέρωση για το προσωπικό τους και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με αυτούς.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι θα στείλει και νέα επιστολή προς τους φορείς αναφέροντας πως για όσους δεν απαντήσουν θα προτείνει την κατάργησή τους.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, και Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης, οι Γενικοί Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ευσταθία Μπεργελέ, Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλειος Κουλαϊδής, ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Στέφανος Γκρίτζαλης, και στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v