Lipsky: Υποθετική η ιδέα μετακύλισης για Ελλάδα

Τα πλάνα στήριξης της Ελλάδας δεν περιλαμβάνουν αναδιάρθρωση του χρέους της, τονίζει σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. John Lipsky, υπηρεσιακός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Lipsky: Υποθετική η ιδέα μετακύλισης για Ελλάδα
Τα πλάνα στήριξης της Ελλάδας δεν περιλαμβάνουν αναδιάρθρωση του χρέους της, τονίζει σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. John Lipsky, υπηρεσιακός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα σχόλιά του για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο νέο πακέτο βοήθειας που επεξεργάζεται η Ε.Ε. για τη χώρα, ύψους 80 - 100 δισ. ευρώ, ενώ απέρριψε ως υποθετική την ιδέα εθελοντικής συμφωνίας των ιδιωτών επενδυτών να μετακυλίσουν τα ομόλογά τους.

"Όταν χρησιμοποιείς τον όρο νέο πρόγραμμα, στην παρούσα φάση μιλάμε για το πώς θα φέρουμε το υπάρχον πρόγραμμα σε σωστή βάση. Υπάρχει η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος και αυτό συζητάμε τώρα. Όλα τα σενάρια (για μετακύλιση του χρέους) είναι εντελώς υποθετικά", τόνισε ο κ. Lipsky.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να μειώσεις τις δαπάνες της και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις για να μειώσει το χρέος της.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v