Βενιζέλος: Με 180 βουλευτές το μνημόνιο Νο 2

Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων "πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι", να αποκτήσει δηλαδή μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αγορών, εκτιμά ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος.

Βενιζέλος: Με 180 βουλευτές το μνημόνιο Νο 2
Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων "πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι", να αποκτήσει δηλαδή μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αγορών και των διεθνών οίκων αξιολόγησης, εκτιμά ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα".

Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει για τις ιδιωτικοποιήσεις ότι "οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει -ας μην το κρύβουμε- και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα τις πάρουν. Άρα, μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου μπορούν να λύνονται τα θέματα αυτά".

Αναφορικά με το δεύτερο μνημόνιο, δηλώνει πως "πρέπει να επιδιώξουμε να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές", ενώ για το δημοψήφισμα τονίζει ότι "δεν νοείται με απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης".

Για τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνει ότι "είναι ευθύνη του πρωθυπουργού για το τι θα γίνει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v