Βενιζέλος: Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί ως έχει

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα ψηφιστεί με τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει, δεν υπάρχει περιθώριο για νέες βελτιώσεις, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Mega.

Βενιζέλος: Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί ως έχει
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα ψηφιστεί με τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει, δεν υπάρχει περιθώριο για νέες βελτιώσεις, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Mega. 

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έχουν ήδη γίνει αλλαγές στο πλαίσιο, για τις οποίες θα πρέπει να πείσει τους εταίρους στο Eurogroup της Κυριακής.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι μια δέσμευση για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Η εξειδίκευση των μεθόδων θα ξεκαθαρίσει αργότερα, σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτελεί "διαβατήριο αξιοπιστίας" για τη χώρα αλλά και για τη διασφάλιση της εκταμίευσης της 5ης δόσης για τη χώρα. 

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα συστράτευσης και έναρξης διαλόγου με την αντιπολίτευση.  


Μήνυμα συναίνεσης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΠΟΙΚ

Με ειδικό βάρος… Αντιπροέδρου και συντονιστή του οικονομικού κύκλου συνόδευσε το ντεμπούτο του ως τσάρος της Οικονομίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στις δυνάμεις της κοινωνίας.

«Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο, σε νέες ιδέες, για να πετύχουμε συστράτευση» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπληρώνοντας ότι οι προτάσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να μην αποκλίνουν από το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Είμαι ανοικτός για διάλογο με όλα τα κόμματα, τους φορείς αλλά και τους «Αγανακτισμένους»» δήλωσε ο κ Βενιζέλος στην ομιλία του κατά την εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε έστω και τεχνητή, στην αρχή, καλή ψυχολογία. Αποτελεί οικονομικό μέγεθος».

Συμφωνούμε σε πολλά…

Ο κ. Βενιζέλος έδειξε να απευθύνεται και στην Ν. Δ αναφέροντας ότι τα σημεία σύμπτωσης είναι εντυπωσιακά περισσότερα από αυτά που διαφωνούμε. «Συμφωνούμε στον στόχο μείωσης του χρέους διαφωνούμε στη συνταγή» δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ν. Δ. 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αποδέχθηκε την «ιδιαίτερα τιμητική και προκλητική» πρόταση για το υπουργείο Οικονομικών και την αντιπροεδρία, με περίσκεψη και όχι χωρίς δισταγμούς. «Είναι το πατριωτικό καθήκον μου. Φεύγω από την άμυνα για να πάω στον πραγματικό πόλεμο. Η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί. Πρέπει να βγει από την περιδίνηση, να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό και να πάρουμε μια ανάσα.

Έρχομαι εδώ, έχοντας στο μυαλό μου τον κάθε άνεργο προσωπικά, τον κάθε συνταξιούχο που βλέπει να περικόπτεται η σύνταξή του, τον κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τον κάθε επιχειρηματία που έχει δύσκολη πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα.

Ο λαός είναι ο πραγματικός διαχειριστής της κρίσης και καλείται να υποστεί θυσίες. Μόνο, όμως, με τον λαό και την κοινωνία μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτή την πρόκληση. Ζητάμε πολιτική συναίνεση, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως προκριματικό στάδιο για την κοινωνική συναίνεση».

Σημειώνεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να παραβρεθεί την Κυριακή στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup για την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο.

Έγιναν και λάθη…

Από την πλευρά ο απελθών υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος για αυτό που αφήνει πίσω, έστω και εάν, χωρίς αμφιβολία, έγιναν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις.

Δήλωσε ότι διαχειρίστηκε τη χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα. Βρεθήκαμε, ανέφερε, στο χείλος της καταστροφής, ωστόσο, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και την οικονομία και βάλαμε μπροστά μεγάλες αλλαγές.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπεριέλαβε στις αλλαγές, τον νέο τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού, τη φορολογική μεταρρύθμιση, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, είπε ότι θα φέρει στο υπουργείο πείρα και αφοσίωση σε ένα ζήτημα που γνωρίζει πολύ καλά, για να συνεχιστεί αυτή η εθνική προσπάθεια στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v